Užgavėnės Lenkimuose

Kaip ir kiekvienais metais, Lenkimų seniūnijoje Užgavėnės buvo švenčiamos linksmai.

Smagu, kad nemažai entuziastų vasario 13 d. susirinko prie seniūnijos, pasiruošę kelionei po kaimus. Būrys persirengėlių aplankė ne tik lenkimiškius, bet ir Žemytės, Juodeikių, Margininkų, Kalvių kaimų gyventojus. Daugelis jau laukė „žydelių“ prisikepę blynų, puikios nuotaikos. Kaip sakė Lašininis, kiekviename kieme – vis kitokie blynai, bet visi labai skanūs. Apvažiavę seniūnijos kaimus, persirengėliai grįžo tęsti šventės, tad prasidėjo lauktos pramogos, „nusavintų“ daiktų aukcionas, Užgavėnių Valentinos ir Valentino rinkimai, šokiai, rateliai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas bei žiemos varymas lauk.

Tiems, kurie norėjo linksmintis, buvo linksma, o tiems, kurie atėjo tik pažiūrėti, turėjo būti šalta… Tad atsisveikinta iki kitų metų žiemos švenčių.

Persirengėliai liko dėkingi vairuotojui Tomui Voidai už suteiktą galimybę aplankyti ir gyvenančiuosius atokiuose kaimeliuose, bet „žydelių“ laukiančius seniūnijos gyventojus. Ačiū bendruomenės pirmininkei Jurgitai Raišuotytei už skanius blynus, Renatai Gedminienei – už arbatą.

Romalda BRIDIKIENĖ
Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Lenkimų filialo vyresnioji bibliotekininkė