Stabdykime smurtą!

Stabdykime smurtą!

Lapkričio 25 d. buvo minia Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Šia intencija iki gruodžio 10 d. – Tarptautinės žmogaus teisių dienos vykdoma kampanija kovai su smurtu prieš moteris.

Nors dabar, veikiant Smurto artimoje aplinkoje įstatymui, policija registruoja daugiau pranešimų apie smurtą prieš moteris, tikėtina, kad nemažai tokių atvejų yra nežinoma, nes moterys į policiją bijo kreiptis.

Skuodo rajono policijos komisariatas norėtų padrąsinti moteris, kad jos nebijotų pranešti apie prieš jas naudojamą smurtą. Tai galima padaryti, paskambinus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba kreipiantis į Policijos komisariatą, apylinkės inspektorių, seniūnijos socialinius darbuotojus. Skuodo rajono policijos komisariate už smurtą prieš moteris atsakingas Prevencijos poskyrio viršininkas Eugenijus Galdikas, tel.: (8-440) 75018 arba (8-656) 50735.

Taip pat primename, kad bet kokiais smurto ar prievartos klausimais jums gali padėti Kretingos moterų informacijos centras, kuris smurtą patyrusioms moterims teikia specializuotą pagalbą.

Centro kontaktai: Vilniaus g. 18, Kretinga, tel.: (8-445) 78024 arba (8-605- 82331. Skambinkite, kreipkitės: Jūsų teisė – gyventi be prievartos.

Skuodo r. PK inf.