Užgavėnės

užgavėnės

Kovo 4 d. (antradienį), 13 val. Notėnų aikštyne įvyks Morės teismas. Kaltintojas –  Kanapinis, gynėjas – Lašininis, liudininkai – Notėnų pagrindinė mokykla. Šoksim, lenktyniausim, pešimės, blynų ragausim! Lauksime visų ir su kaukėm ir be jų! (su kaukėmis atėję gaus dovanų). (Skuodo rajono kultūros centro Notėnų skyrius)

Kovo 4 d. 13 val. Užgavėnių šėlionės kviečia ir mosėdiškius bei jų svečius. Visų kaukėtų ar tiesiog „ginkluotų“ šventiška nuotaika laukiama aikštelėje, kuri yra Bobiliškių ir Kaštonų gatvių sankryžoje. Mat renginio sumanytojai bei rengėjai – ne kokios ten įstaigos ar institucijos, o minėtų gatvių gyventojai.

Kovo 4 d. 14 val. Užgavėnės prie Lenkimų kultūros namų rengiamos kartu su vietos S. Daukanto pagrindine mokykla. Bus programa, žaidimų, vyks varžybos, šoks raganos, santykius aiškinsis Kanapinis su lašininiu, aplankys Giltinė, bus deginama Morė.

Skuode kovo 4 d. 18 val. visi – maži ir dideli giminės, kaimynai bei tie, kurie mėgsta blynus ir linksmybes visokias, kviečiami į Užgavėnių šurmulį. Laukiami visi auliniuoti, veltiniuoti, raguoti, kaukėti, barzdoti… Reikės padėti Lašininiui su Kanapiniu kovoti, žiemą išvaryti ir pavasarį pasveikinti. Skubėkite, nesididžiuokite – lauks linksmi žaidimai, įspūdingiausių kaukių rinkimai, laužas ir karšti blynai.