Linksmiausi stalo žaidimai, kuriuos gali turėti kiekvienas

Vakarėlis ar ramus vakaras su draugais bei artimaisiais – stalo žaidimas yra puikus laiko praleidimo būdas. Kada nesinori šėlti, bet ir anksti eiti miegoti ar nuobodžiauti netraukia, iš dėžės išimkite kokį nors stalo žaidimą ir žmonės aplink jus kaip mat atgis. Stalo žaidimai sukuria puikias emocijas, sukuria azartišką atmosferą bei didiną bendradarbiavimo bei savitarpio supratimo ar net strateginius įgūdžius. Yra žaidimų vaikams, yra žaidimų suaugusiems, bet šiame straipsnyje norėtume aprašyti linksmiausius stalo žaidimus, kuriuos gali žaisti visi, dideli ir maži.

Monopolis

Klasikinis, XX a. pradžioje sukurtas žaidimas žinomas turbūt visame pasaulyje. Žaidėjai pasirenka figūrėles ir ridendami kauliuką juda aplink žaidimo lentą. Lentoje – įvairios nuosavybės bei laukeliai, ant kurių nutūpęs žaidėjas gali įsigyti turto arba traukti kortelę. Žaidimo tikslas yra sukaupti kuo daugiau turto ir priversti bankrutuoti kitus žaidėjus. Žiauru. Žinome. Turtą galima parduoti, įkeisti, o įvairios Monopolio variacijos (pvz. bankinis monopolis, lietuviškas monopolis t.t.) gali kiekvieną kartą žaidžiant sukurti naujas emocijas. Tiks ir mažiems ir dideliems. Tik atsargiai, nepakliūkite į kalėjimą!

Alias

Populiarus ir visų gerai žinomas Alias iš tiesų yra šiek tiek kitokia šaradų versija. Žaidėjai susiskirsto komandomis (įprastai po du, bet gali būti ir daugiau) ir išsitraukia žaidimo korteles. Ant kortelių būna surašyti žodžiai. Žaidimo lenta turi daug langelių, bet visi jie sužymėti skaičiais nuo 1 iki 8. Kortelėse žodžiai irgi sužymėti nuo 1 iki 8. Savo ėjimo metu komandos nariai ridena kauliuką ir pagal išriedėjusių akučių skaičių turi per laiką paaiškinti kuo daugiau ant kortelės parašytų ir tuo pačiu numeriu kaip ir išriedėjusių akučių skaičius paženklintus žodžius. Deja, viskas nėra taip lengva, nes aiškinant negalima vartoti tos pačios šaknies ar sakyti žodžio kitomis kalbomis. Žaidimas ne tik azartiškas, bet ir be galo linksmas, kada susikalbėti reikia „per aplinkui“ ir žmonės bando komunikuoti pačiais įvairiausiais būdais.

Lažinkimės

Naujas žaidimas, tačiau sparčiai populiarėjantis visoje Lietuvoje. Žaidimo lenta yra išmarginta pačiais įvairiausiais langeliais ir iš pradžių viskas gali pasirodyti kiek painu, bet taip tikrai nėra. Žaidimas yra labai paprastas yra be galo smagus! Žaidėjai žaidžia už save ir ridendami kauliuką judina savo figūrėlę per žaidimo lentą. Beveik kiekvienas laukelis simbolizuoja pasyvią arba aktyvią užduotį (aplink kurias ir sukasi žaidimas).

  • Pasyvios užduotys – išvardinti, pasakyti, surimuoti – nereikalaujančios fizinio darbo
  • Aktyvios užduotys – atsistoti ant rankų, padaryti pritūpimus – reikalaujančios judėjimo arba fizinio darbo

Atėjęs ant pasyvios užduoties laukelio žaidėjas leidžia kitiems žaidėjams pasižiūrėti į užduotį, kurią jis tuoj vykdys, tačiau pats jos nemato. Kiti žaidėjai turi pinigų (žaidimo valiuta) ir perskaitę užduotį bei įvertindami žaidėją „stato“ ar pastarasis ją įgyvendins ar ne. Jei atspėja – laimi dvigubai, jei ne – praranda savo statymą. Tas pats galioja ir aktyvioms užduotims. Iš žaidimo iškrentate, jei nebeturite pinigų, o laimite kai banke nebelieka pinigų ir jūs turite daugiausiai.

Sudomino kažkuris žaidimas? Įsigykite klasiką tapusius stalo žaidimus arba naujus, populiarius bei visų mėgiamus vakarėlių svečius e-parduotuvėje b-a.eu.

Vienas komentaras

  1. Dar labai įdomus žaidimas Iknow. O su vaikais smagu pažaisti ir visus žaidimus kur tiesiog mesti kauliuką ir eiti iki finišo, dėlioti sudėtingesnes dėliones. Nežinau, mums pati pačiausia dovana bet kokia proga yra stalo žaidimai, jau kelios dėžės sukauptos, žiemos vakarais tikrai praverčia

Komentarai uždaryti.