Prenumeratos naujovės

Lietuvos pašto naujovės nesibaigia: nuo vasario 13-osios jokių leidinių nebegalima užsiprenumeruoti iki pareikalavimo arba pageidaujant, kad jie būtų pristatyti į kuriame nors pašto skyriuje nuomojamą gaunamos korespondencijos dėžutę.

Kaip informavo AB Lietuvos paštas, prenumeratoriams, kurie yra užsisakę spaudos leidinius iki pareikalavimo arba į pašte nuomojamą dėžutę, jų pristatymo paslauga bus teikiama iki prenumeratos pabaigos. Bet, jeigu ji baigėsi iki vasario 13-osios, toliau pratęsta tokiomis pat sąlygomis nebebus: periodiniai leidiniai bus pristatomi tik į gaunamųjų laiškų dėžutę kliento nurodytu adresu. Užsisakyti iki pareikalavimo pašto skyriuje ir į čia esančią nuomojamą pašto dėžutę galimybės nebus. Juk netgi po pusvalandį per dieną dar dirbant paštams, reikia pratintis prie netolimos situacijos, kai jų nebebus. Vadinasi, nebebus ir kur palikti korespondenciją. Turint su tuo susijusių klausimų, prašoma susisiekti su Lietuvos paštu el. p. adresu .

O daugėjant naujovių, daugėja ir problemų. Antai praėjusio šeštadienio vakarą per televiziją tuo, jog naujovės pašte, arba mobiliųjų laiškininkų paslaugos, nepatenkina jų poreikių, skundėsi mūsų kaimynai vydmantiškiai (Kretingos r.). Tačiau, savaime aišku, jokios konkrečios pagalbos, išskyrus tai, jog problema paviešinta, nesulaukė. Esą visa daroma tiktai tam, kad pašto paslaugų gavėjui būtų geriau… Nežiūrint to, jog mobiliaisiais tapę laiškininkai teigia neįveikią savo darbo krūvių, kadangi, norint patenkinti visų klientų poreikius, dirbti iki 17-os valandos neužtenka. Juk reikia ne tik pristatyti spaudą, pensijas ar siuntinius, kurių iš varganų pensijų neišgyvenantys kaimo žmonės iš užsienyje sau duoną pelnančių vaikų ar vaikaičių šiandien gauna daug (o kur dar vis labiau įsigalintis įprotis visas reikiamas prekes, taupant laiką, pirkti internetu!..), bet ir surinkti norimus išsiųsti laiškus, priimti mokesčius, užsakyti spaudos leidinius. Tad visai nenuostabu, jog tas darbas užsitęsia – klientai norimu laiku nesulaukia… Ir dėl to pyksta.

Tiems, kurie nori skaityti Skuodo rajono laikraštį, kasmet sudarome vis daugiau galimybių tai daryti, apeinant paštą, t. y. siūlome „Mūsų žodį“ užsiprenumeruoti redakcijoje ir patiems atsiimti jo platinimo punktuose: Skuode – L. Daukšienės gėlių, dovanų ir užuolaidų parduotuvėje (Vytauto g. 3), parduotuvėje „Boninė“ (Vytauto g. 13), V. Žiogienės gėlių salone (Vilniaus g. 8), „Mūsų žodžio“ redakcijoje (Šaulių g. 1) ir UAB „Milgira“ parduotuvėje (Laisvės g. 59); D. Rūšupių, Luknių kaimų parduotuvėse bei A. Skiezgilienės parduotuvėje „Aibė“ Lenkimuose, Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos M. Rūšupių knygų išdavimo punkte. Gaila tik, jog šiemet naujai įsteigto laikraščio platinimo punkto Didžiuosiuose Rūšupiuose paslaugomis naudojasi dar nedaug to kaimo gyventojų… Bet tikimės, kad pamažu įprasite – suprasite, jog užsisakyti „Mūsų žodį“ daug pigiau nei pašte tikrai apsimoka. O juk dukart per savaitę nueiti parduotuvėn jo pasiimti – ir galimybė kartu apsirūpinti reikiamais pirkiniais, ir priežastis tiesiog pasižmonėti.

Tie, kurie norite, kad „Mūsų žodį“ antradieniais ir penktadieniais atneštų į namus, turite skambinti tel. 8 700 55 400 bei šią paslaugą užsisakyti – užsiregistruoti, kad jus aplankytų mobilusis laiškininkas ir užprenumeruotų laikraštį.

Na, o jeigu nežinote, kaip tai padaryti, tiesiog paskambinkite į „Mūsų žodžio“ redakciją tel. 8 699 21 525 – pabūsime tarpininkais – patys susisieksime su Lietuvos paštu ir užregistruosime pageidavimą, kad artimiausiu laiku jus aplankytų laiškininkas ir užsakytų laikraštį.

Baigiasi vasaris – nepamirškite užsisakyti „Mūsų žodį“ kovui!..

Dalia ZABITIENĖ