Vyriškas gidas kaip įveikti stresą, nerimą ar įtampą

Žūklės prekės, Bokso kriaušės

Vis dar nėra madinga kalbėti apie tai, kad vyrams gali būti sunku įveikti nerimą, stresą ar įtampą. Gajus stereotipas, kad su psichologais kalbasi ir apie problemas šneka, skundžiasi tik moterys. Esą tai ne vyriška ir negerai. Deja, bet tokios socialinės normos vyrus neretai priveda prie depresijos, smurto prieš save ar net kitus ir blogiausia – savižudybės. Dėl to, kad skaičiai aiškiai rodo, jog tūkstančiai vyrų mūsų šalyje susiduria su sunkumais, kuriuos sukelia reiškiniai, kuriuos jausti normalu (stresas, nerimas, įtampa) manome, kad svarbu padėti jiems rasti būdų, kaip su tuo kovoti. Štai vyriškas gidas su veiklomis, kurios padeda įveikti neramius laikotarpius gyvenime.

Šaudymas šaudykloje

Seno sukirpimo žmonės sakytų, kad atsipalaiduoti padeda ir medžioklė, tačiau su ja yra daugiau vargo nei atsipalaidavimo. Atsipalaiduoti medžioklėje yra daug sunkiau nei gali pasirodyti, todėl tikrai daug geriau šaudymą pasilikti tirui/šaudyklai.

Kodėl tai gerai, kai kamuoja nerimas? Ogi todėl, nes dauguma žmonių tuo metu tampa labai pasyvūs, jaučiasi silpni ir užgniaužia bet kokias grubias emocijas, taip imdami viduje kunkuliuoti, tarsi puodas su verdančiu vandeniu. Tokias emocijas reikia kartkartėmis išpilti iš savo vidaus. Šaudymas – labai adrenaliną kelianti ir be galo agresyvi veikla. Testosterono tikrai nepritrūks, o reguliariai šaudydami ne tik nuolat atsipalaiduosite, tačiau įprastose gyvenimo srityse po truputėlį tapsite sunkiau suerzinami ir išlaikysite šaltesnį protą.

Žūklė

Žūklė arba žvejyba veikia tuomet, kai žmogus pavargsta nuo triukšmo, yra įsitempęs, nuolat dirba tarp žmonių ir nori pabūti vienas. Kadangi žvejojant reikalinga tyla ir kantrybė, žmogus pailsi ir mintimis gali nuplaukti ten, kur jam gera bei atsiplėšti nuo kasdienių rūpesčių. Kad žvejyba nenueitų perniek ir būtų sėkminga ne tik emociškai, bet ir iš esmės, verta apsirūpinti tinkama žūklės įranga. Tą galite padaryti paspaudę čia.

Vairavimas trasoje

Vairavimas, ypač lenktyninis, yra dar viena sritis, kur galima išsikrauti. Kadangi agresyvus ir greitas vairavimas gatvėje yra draudžiamas, reikia nuvykti į lenktynių trasą, kur galima pasilakstyti. Jausdami adrenaliną ir greitį galėsite pabūti čia ir dabar – atitrūkdami nuo įprastos rutinos ir rūpesčių. Taip sumažinsite streso įtaką, atsipalaiduosite ir sumažinsite pykčio, kuris kaupiasi viduje, kiekį.

Golfas

Kaip manote, kodėl vyresnio amžiaus žmonės, ypač verslininkai taip mėgsta golfą? Ogi todėl, kad jį žaidžiant įmanoma nusiraminti ir atitrūkti nuo kasdienių problemų. Golfas turi panašumų su žvejyba, nes čia reikia kantrybės, susikaupimo, bet galima kurį laiką mintimis ir paklaidžioti į šalis. Tiesa, tada rezultatai bus ne patys geriausi, tačiau čia svarbiausia vidinė gerovė, ne rezultatas.

Kovos menai

Kovos menai, kaip ir šaudymas ar važiavimas trasoje – skatina adrenalino išsiskyrimą, kuria akimirkas, kuriose jaučiamas šokas ir susijaudinimas. Dėl to, gana nemažai vyrų laisvu laiku eina į sporto salę, kur boksuojasi, sparinguojasi, renkasi imtynes ar kitus kovos menus. Visa tai daroma ne dėl to, kad ką nors sumušti ar tapti elitiniu kovotoju, bet verčiau dėl to, kad viduje susikaupęs stresas būtų išleistas. Tokias sesijas galima pasidaryti ir namuose ar garaže, pakanka pasikabinti bokso kriaušę. Jų įsigyti geromis kainomis galite iš Varle.lt internetinės parduotuvės.

Bet koks kitas sportas

Jeigu jūsų nedomina kovos menai arba šaudymas, panašų, tiesa ne identišką poveikį turės ir dauguma kitokių sporto šakų. Pradedant komandiniais žaidimais – futbolu, krepšiniu, tinkliniu, baigiant slidinėjimu, bėgimu ar bet kuria kita sporto šaka – aktyvus laisvalaikis iškrauna fiziškai, bet atpalaiduoja emociškai. Būtent tai ir yra svarbu. Pati apkrova ir rūpesčiai savaime nepasišalins, tačiau bene geriausia, ką galite padaryti – nukreipti savo dėmesį kitur, kad į kovą su problemomis kiltumėte pilni naujų jėgų.

Šokiai

Galbūt nepagalvotumėte, bet šokis padeda jums atsipalaiduoti. Šokis yra kūno ir proto darna ir visai nesvarbu ar improvizuojate prieš veidrodį, ar šokate pagal surepetuotą choreografiją. Solo, poroje ar didelėje grupėje šokiai visada padės pamiršti problemas ir pagerinti vidinę savijautą.