Mieli „Mūsų žodžio“ bičiuliai,

kiekvieni metai gyvenime vieninteliai – antrų nebus. Tad kiekvieni ypatingi. Nors šie, besibaigiantys, išskirtiniai ne tik kiekvieno iš mūsų, bet ir viso pasaulio gyvenime. Kai kurie iškart pareikšite: „Blogi.“ Bet ar yra šioje Žemėje dalykų, kuriuos be jokių išlygų būtų galima priskirti geriems arba blogiems? Juk Didysis Kūrėjas visa sutvėrė harmonijos principu – kad gėrio ir blogio būtų po lygiai. Tad gal net ir ten, kur iš pirmo žvilgsnio nieko gero nematyti, giliau vis dėlto yra paslėptas bent krislelis gėrio… Ir nelaimės mus ištinka, kad užgrūdintų bei ko nors išmokytų?..

Tad, kartu su visais viliantis, kad ateinantys metai bus visai kitokie nei šie, norisi palinkėti vis dėlto įžvelgti šviesos ir šiuose, pasaulio istorijon įeisiančiuose pandeminių pavadinimu. Juk to, kad koronavirusas pristabdė pašėlusį pasaulio gyvenimo tempą, nevalia vertinti tik neigiamai. Vieni per tai pagaliau surado laiko sau ar iki tol dėmesiu nelepintiems artimiesiems. Kiti – poilsiui arba mėgstamiems užsiėmimams. O treti galbūt „inventorizavo“ savo vertybes ir atrado tikruosius prioritetus… Tiksliau, pakeitę savo pasaulėžiūrą bei pasaulėjautą, gimė iš naujo… Arba išgyveno Kalėdas – kūdikėlio Jėzaus, tapsiančio Pasaulio Atpirkėju, gimimą. Juk, jeigu atrodo, kad nepajėgsime pakeisti pasaulio, galime bent pabandyti keisti save. O tai – labai daug: kažkuris išminčius yra konstatavęs, jog tereikia tik pakeisti savo požiūrį į pasaulį, ir jis pasikeis.

Viskas praeina, kada nors baigiasi. Tad praeis ir tai, ką dabar tenka išgyventi. Bet antrų tokių Kalėdų niekada nebebus. Todėl vertinkime jas. Branginkime laiką, kuriame esame. Ir viską, kas jame yra. O tarp to gausu išties neįkainojamų dalykų. Tereikia tik įsižiūrėti, įsiklausyti… Pajusti ir suvokti.

Tad, kitąmet leidybos 70-metį švęsiančio „Mūsų žodžio“ redakcijos vardu sveikinant su artėjančiais Naujaisiais, visiems laikraščio skaitytojams, platintojams bei reklamos užsakovams norisi palinkėti SVEIKATOS. Visomis prasmėmis – ne tik fizinės, bet ir dvasinės. Nuo pastarosios priklauso labai daug.

Dalia ZABITIENĖ

„Mūsų žodžio“ redaktorė