Uosto poliklinikos naujos paslaugos Skuode!

Skuodo Uosto poliklinika plečia savo paslaugų spektrą – nuo kovo mėnesio Skuodo higienos ir sveikatingumo centre (adresu P. Cvirkos 6A, Skuodas) pradedami kineziterapijos užsiėmimai nėščiosioms, kūdikiams ir jų tėveliams.

Užsiėmimai baseine nėštumo metu padės išlaikyti gerą fizinę formą ir ramiai laukti savo stebuklo atėjimo. Laukiantis organizme įvyksta staigūs kūno masės pokyčiai, kai kuriems raumenims tenka didesnė apkrova, tad kai kurias besilaukiančias moteris kamuoja sąnarių, dubens ar nugaros skausmai. Efektyvus ir saugus būdas juos įveikti – reguliarūs apsilankymai baseine. Taip pat suaktyvinama placentos kraujotaka, mažylis gauna daugiau deguonies, gerėja būsimos mamos nuotaika.

Vanduo teigiamai veikia ir mažylių emocijas. Tokių užsiėmimų metu patiriamas džiaugsmas, gerėja vaikų savijauta bei sveikatos būklė. Vanduo gerina apetitą, raumenų tonusą, nuramina nervų sistemą, aktyvina smegenų kraujotaką, padeda grūdintis, išvengti dažnos slogos ar kitų virusinių ligų. Mažieji išmoksta nebijoti vandens, ugdomas pasitikėjimas savimi ir savisaugos jausmas. Pradėti lankytis jau galima su 3 mėnesių mažyliais.

Baseine naudinga lankytis tiek vaikams, tiek suaugusiems, tiek senjorams. Reguliarūs apsilankymai baseine – ne tik reikšminga reabilitacijos dalis, bet ir puiki ligų prevencija. Žmogaus kūno masė vandenyje sumažėja 10 kartų, todėl turintiems didelį antsvorį, besiskundžiantiems įvairių kūno sąnarių skausmu, esant išvaržoms, ribotam sąnarių paslankumui, sergant radikulitu, osteochondroze, jaučiantiems nugaros skausmus, rekomenduojama būtent tokio pobūdžio užsiėmimai.

Kviečiame išbandyti ir pajusti kineziterapijos vandenyje naudą! Registruotis į užsiėmimus jau galite tel. +370 640 21 277, daugiau informacijos rasite www.uostopoliklinika.lt.

Užsak. Nr. 017