Tarp Lietuvos geriausiųjų – ir skuodiškė

Balandžio 19 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis ir Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė įteikė 2017 metų mokytojo premijas. Šiemet, minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, skirtos 6, o ne 5, kaip įprastai, Metų mokytojo premijos, kurių vienos dydis – 4 560 eurų.

Premija skiriama mokytojams už praktinės veiklos nuopelnus, aktyvų ir kūrybišką darbą, jų mokinių pasiekimus, pilietiškumo, bendražmogiškų vertybių ugdymą, aktyvų dalyvavimą ne tik mokyklos bendruomenėje, bet ir visuomenėje.

2017 metų mokytojais išrinkti: Virginija Birenienė, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos fizikos mokytoja ekspertė, Gintautas Dervinis, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centro profesijos mokytojas metodininkas, Dalia Paleckienė, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė, Laimutė Ronkaitienė, Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė, Danguolė Savičienė, Visagino „Verdenės“ gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė, ir Simonas Šabanovas, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos geografijos mokytojas metodininkas.

Renginio metu taip pat bus įteikta pirmoji Lituanistinio švietimo mokytojo (dėstytojo) premija. Pirmuoju šios premijos laureatu dar gruodį išrinktas Gruzijos technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovas, lietuvių kalbos dėstytojas Vidas Kavaliauskas.

Kaip teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintoje informacijoje Laimutės Ronkaitienės, Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos lietuvių kalbos mokytojos ekspertės, vedamos lietuvių kalbos pamokos išsiskiria kūrybiškumu, netradiciniais mokymo metodais. Dėl to didelė dalis jos auklėtinių pasirenka filologijos ar žurnalistikos studijas.
Yra parengusi keletą kvalifikacijos tobulinimo programų, pvz., trumpųjų stažuočių programą ,,Įdomių, kūrybiškumą skatinančių užduočių taikymas dėstant lietuvių kalbą I–IV gimnazijos klasėse“.

Už aktyvų dalyvavimą projekte „Kūrybinės partnerystės“ buvo apdovanota tarptautine stažuote Nyderlanduose. Ji yra parengusi pasirenkamojo dalyko „Retorika“ programą ir dėsto šį dalyką III–IV gimnazijos klasėse. L. Ronkaitienė taip pat yra naujai parengtų vadovėlių vertintoja.

„Mūsų žodžio“ inf. (parengta pagal www.alkas.lt)