Meilės deivės Mildos šventė Skuode

Jau pirmadienį, gegužės 13 d. 18 val. skuodiškiai kviečiami į meilės deivės Mildos šventę, kuri vyks miesto parke prie fontano.

„Būtent šią dieną „Meilės deivės Mildos“ šventę švęsime kitaip – neaukosime, nerinksime žolelių, neužkalbinėsime kitų meilės kerais, kaip tai darydavo mūsų protėviai. Renginyje prisiminsime deivę Mildą, atidarysime simbolinius Meilės vartus, linksmai šoksime liaudies šokius, klausysimės dovanojamo koncerto, vyks aukcionas, linksmos komandinės žaidynės, skirtos Mildos taurei laimėti. Taip pat siųsime dievybei, šios šventės globėjai, savo meiles svajones“, – pasakoja renginio sumanytoja ir režisierė Laura Žičkutė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultetų studentė, būsimoji profesionali renginių režisierė.

Galbūt nauja Skuodo tradicija tapsiančios šventės pradžia – 18 val. Žiūrovai kviečiami tapti aktyviais renginio dalyviais – dainuoti ir šokti drauge su atlikėju Vaidu Minelga bei Skuodo rajono kultūros centro Mosėdžio skyriaus jaunuolių liaudiškų šokių grupe. „Norime į seną pagonišką Meilės deivės Mildos šventę įtraukti ir jaunimą, todėl šiemet mes švęsime jaunatviškai, galbūt kiek neįprastai. Bet svarbiausia – atšvęsti taip, kad visus metus lydėtų Meilės deivės Mildos globa“, – sako renginio idėjos sumanytoja.

Kadangi renginys vyks lauke, žiūrovams siūloma atsinešti pledukus, kad būtų galima atsisėsti ant žolės ar sušalus jais apsigaubti. Programoje numatytos ir šio meilės pikniko vaišės. Daugiau informacijos: el. p. ; tel. 8 698 89 677.