Kviečiama Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis kapines lankyti saugiai

Skuodo rajone galiojant lokalaus karantino apribojimams, gyventojai kviečiami atsakingai planuoti artėjantį Vėlinių savaitgalį, įvertinti savo sveikatos būklę ir rizikas, ypač tai svarbu vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems įvairių lėtinių susirgimų.

Labai svarbu, kad lankantis kapuose būtumėte su apsauginėmis veido kaukėmis ir prisimintumėte, kad viešose vietose galimos ne didesnės nei 5 asmenų grupės (tarp grupių turi būti 2 m atstumas). Taip pat visiems gyventojams rekomenduojama, saugant savo, savo tėvų ir artimųjų sveikatą, vengti susibūrimų, apsilankymų pas gimines, draugus, atidėti visus susitikimus.

Primenama, jog Bažnyčios atstovai visus šalies tikinčiuosius informavo, kad pandemijos metu aplankyti kapines galima ne tik Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis, tam galima paskirti visą dekadą (10 dienų laikotarpį).

Nepamirškime, kad viešajame transporte keleiviams privaloma dėvėti apsaugines veido kaukes, išskyrus vaikus iki 6 metų. Būtina laikytis ne mažesnio nei 1 metro atstumo, užimant tik sėdimas vietas. Kiekvienoje transporto priemonėje, įlipant ir išlipant, būtina dezinfekuoti rankas.

Taip pat visose viešose vietose, prekybos ir paslaugų teikimo vietose privalomos apsauginės veido kaukės. Gyventojų labai prašoma prekybos vietose laikytis atstumų, esant didžiuliam pirkėjų srautui, prašoma pasirinkti kitą apsipirkimo laiką, kai srautai yra mažesni. Vyresnio amžiaus asmenims rekomenduojama apsipirkimus planuoti iš anksto ir juos atlikti kuo anksčiau ryte, kai srautai mažesni. Ribojimai galioja ir viešojo maitinimo įstaigose, būtina laikytis 2 m atstumo.

Gyventojai, kurie turėjo kontaktą arba jaučia simptomus ar nori tiesiog pasitikrinti, kviečiami aktyviai registruotis į Skuodo mobilų punktą, skambinant numeriu 1808, o iškilus problemoms dėl prisiregistravimo galima kreiptis telefonu 8 616 41 132.

Linkime saugaus savaitgalio. Nuo mūsų veiksmų priklauso ne tik mūsų pačių, bet ir aplinkinių sveikata. Būkime atsargūs ir atsakingi, laikykimės nurodymų, ribojimų, rekomendacijų. Būkite sveiki.

Skuodo rajono savivaldybė