2022 m. spalio 18 d. skaitykite

  • „Džiaugiuosi, kad per 30 metų mano darbas buvo pastebėtas“
    • Taip spalio 14-ąją apie LPS „Bočiai“ Skuodo rajono bendrijos projekto „Sustabdyta Skuodo praeities akimirka“ įgyvendinimą – freską ant Skuodo rajono kultūros centro sienos – kalbėjo grafikos darbo, sukurto beveik prieš 30 metų, autorius – žurnalistas, tautodailininkas ir Skuodo rajono savivaldybės tarybos narys Juozas Vyšniauskas. Visuomeninės organizacijos „Bočiai“ Skuode įgyvendintas projektas – penktasis. Laima Sendrauskienė
  • Alternatyvus žemės ūkis: iššūkiai ir perspektyvos
    • Spalio 14 d. Skuode, „Dvare RA“, įvyko renginys-diskusija „Alternatyvus žemės ūkis: iššūkiai ir perspektyvos. Sėkmės pavyzdžiai“, kurį surengė Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyrius. Diskusijoje dalyvavo ūkininkai. O pranešėjai – taipogi ūkininkai, kurie pasidalijo savo sėkmės istorijomis, papasakojo, su kokiomis problemomis susidūrė, kurdami žemės ūkio produkcijos perdirbimo verslą. Diskusijos dalyviai galėjo paragauti bei įsigyti jų pagamintos produkcijos. Renginys tęsėsi visą dieną, buvo produktyvus ir įdomus. Rūta Ronkauskienė
  • Istorija tebekalba išlikusiu pastatu
    • Kadangi Skuode neliko geležinkelio, nenuostabu, jog medžiais bei krūmokšniais baigia užželti ir kelias į traukinių stotį, ir jinai pati. Bet šį kartą ne apie ją. Tame pačiame Stoties skersgatvyje, kiek atokiau judant vakarų kryptimi, yra ir dar vienas miesto istorijai nusakyti iškalbus pastatas. Pasak skuodiškio Aldevino Zubės (g. 1940), nuo to sandėlio rampos tiesiai į gyvulinius vagonus buvo stumiami žmonės ir išvežami pražūčiai į buvusios SSSR platybes. Laima Sendrauskienė
  • Pradėjau gyventi tuomet, kai sugebėjau atsispirti nuo dugno
    • Kalbėti apie savo problemas, kai jos pradėtos spręsti arba išspręstos, yra viena, tačiau išdrįsti pripažinti sau ir tai paversti atspirties tašku – visai kas kita. Kartais sugebėjusių atsitiesti ir pakeisti savo gyvenimą žmonių istorijos gali pasirodyti nereikšmingos ir neturinčios tikslo, tačiau tik ne tada, kai jos pasakojamos pirmuoju asmeniu.
      Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento tyrimų duomenimis, nors kartą gyvenime narkotikus yra vartoję 14 procentų lietuvių. Būdamas penkiolikos, Kęstutis Kaupas pirmą kartą išbandė narkotikus, o šiandien, be medikų pagalbos savarankiškai įveikęs narkotikų priklausomybę, jis dalijasi savo patirtimi ir siekia įkvėpti kitus. Užsak. Nr. 082

  • Kaip tinkamai tvarkyti žaliąsias atliekas rudenį?
    • Rudenį soduose ar daržuose netrūksta darbo, nes tenka nukarpyti nužydėjusius augalus, nupjauti žolę, nugenėti kai kuriuos medžius. „Mūsų žodžio“ skaitytojai domisi, kaip tinkamai tvarkyti žaliąsias atliekas. R. R.
  • Teršimo nebėra, bet situacija stebima
    • Gegužės 6 d. „Mūsų žodyje“ Nr. 35 išspausdintame straipsnyje „Tęsiasi teršalų patekimo į aplinką paieška“ rašėme, kad P. Cvirkos g. Skuode gyventojai pavasarį jautė naftos produktų kvapą. Buvo dedamos pastangos surasti teršalų šaltinį. Dabar gyventojai kvapo nejaučia, bet situacija stebima. R. R.
  • Prisimenamas save paaukojęs kraštietis
    • Neseniai pasirodžiusiame ir Klaipėdos knygų mugėje pristatytame uostamiesčio literatūriniame-kultūriniame almanache „Baltija“ prisimenamas mūsų kraštietis Vytautas Vičiulis, kuris, protestuodamas prieš okupacinę sovietų valdžią, tapo gyvu fakelu – Klaipėdos centre susidegino. Dalia Zabitienė
  • Prasideda Regionų krepšinio lygos rungtynės
    • Šį penktadienį ir šeštadienį (spalio 21–22 d.) prasideda Regionų krepšinio lygos rungtynės. R. R.
  • Šalies keliuose siaučia sukčiai
    • Norinčių pasipelnyti sutinkama įvairiose gyvenimo situacijose. Pasirodo, sukčių pasitaiko ir keliuose. „Lietuvos draudimo“ duomenys rodo, kad šiemet per pirmus devynis mėnesius sukčiavimų keliuose yra 58 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Paroda „Su tradicijom iš praeities – šiandien ir rytoj“
    • Tokia per 30 įrėmintų fotografijos paroda, kurios nuotraukų autorės – Skuodo rajono kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Dalia Ragauskaitė ir Silvija Pervova, „Mosėdis – Lietuvos kultūros mažoji sostinė 2019“ savanorė, spalio 13-ąją atidaryta Mosėdžio seniūnijos salėje. Iškalbūs vietos gyventojams atpažįstami vaizdai primena įvykusių švenčių akimirkas, svečiams porina, kad čia gyvena dvasiškai turtingi, švęsti gebantys išradingai. Laima Sendrauskienė
  • Lapės ir Varnos kelionė baigėsi
    • Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius buvo paruošęs edukacinį renginį „Varna lapė patikiejė“, skirtą Žemaičių kalbos metams. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Kopūstgalvis raukšlius – retas grybas
    • Šį rudenį Danguolei Pauliuvienei Šatraminių miške pavyko nufotografuoti itin retą grybą Lietuvoje – kopūstgalvį raukšlių. R. R.
  • NOTĖNUOSE. Spalio 21 d. 19. 30 val. Notėnų seniūnijos salėje – Skuodo rajono kultūros centro Žemaičių teatro spektaklis „Smūgis i paširdius“ (pjesės autorius ir režisierius Edmundas Untulis).
  • SUSIRINKIMAS. Spalio 21 d. (penktadienį) 20.30 val. kviečiama į Notėnų seniūnijos salę, kurioje vyks Notėnų bendruomenės ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Aktyvus dalyvavimas būtinas. (Bendruomenės pirmininkė)
  • ŠVENTĖ. Spalio 21 d. Daukšiuose – tradicinė Moliūgų žibintų šventė, kuri šiemet pavadinta „Šviesos magija“. 18.30 val. visi kviečiami atsinešti iš moliūgų išskaptuotų žibintų ir įžiebti juos prie autobusų stotelės Daukšių centre. O 19 val. Daukšių kaimo bendruomenės salėje koncertuos Skuodo rajono kultūros centro Barstyčių skyriaus liaudies kapela „En per kūną“ (vadovas K. Martinkus).
  • KVIEČIAMI ČERNOBYLIEČIAI. Spalio 22 d. (šeštadienį) 10 val. kviečiama į černobyliečių susirinkimą, kuris vyks Skuodo rajono kultūros centre (Gedimino g. 1). Į rūpimus klausimus atsakys Savivaldybės atstovai. Informacija tel.: 8 617 51 443, 8 698 22 038.
  • NUSISKUNDIMAI. Po to, kai spalio 7 d. „Mūsų žodyje“ išspausdintas straipsnis „Seniūnė atsiprašė“, laikraščio redakcija sulaukė ir daugiau nusiskundimų Skuodo miesto seniūnijos darbu. Viename laiške rašoma: „Noriu prisijungti ir pasidalinti savo patirtimi iš tos įstaigos. Šitos moterys į seniūniją atvyko ryte. Man teko lankytis 11 val. ir po pietų – 14 val. Niekada neteko sutikti seniūnės pavaduotojos ir raštvedės darbo vietoje. Ten įrengtas net atskiras kabinetas kavos gėrimui. Ir renkasi ne tik minėtos darbuotojos, bet, matyt, ir miesto socialinės, nes prie stalo sėdi tikrai ne dvi… Gal Taryba galėtų atkreipti dėmesį ir į šią įstaigą (čia daugiau kavinė nei seniūnija)?.. Vieno su tvirtu stuburu jau atsikratė, kuris tik tada, kai atleido iš darbo, paviešino, kad vicemerė darbo laiku gražinasi ir po pietų jau vyksta namo. Pabaigai seniūnės norėtųsi paklausti, kokiu krūviu jos dirba už mokesčių mokėtojų pinigus? Vis dejuoja, kad nespėja tvarkyti miesto – trūksta darbuotojų… Tai gal vietoje kavos gėrėjų priimti darbuotojus, kurie tvarkys miestą?..“
  • VAIRUOTOJAMS. Sveikatos apsaugos ministerija iki kitų metų liepos 1 d. atidėjo terminą, iki kurio vairuotojai turėtų atnaujinti vaistinėles savo automobiliuose. Atnaujintame pirmosios pagalbos rinkinyje, skirtame automobiliams ir geležinkelių transportui, atsiranda spaudžiamasis tvarstis, ledo maišeliai, turniketai, skirti arteriniam kraujavimui stabdyti, ir vienkartinė veido kaukė gaivinimui (dirbtiniam kvėpavimui atlikti).
  • SUKČIAI I. Ne vienas skuodiškis, esantis interneto socialinio tinklo vartotojas, gavo tokią žinutę: „Dalyvauju „Amazon“ organizuojamame konkurse. Man reikia dar vieno balso, kad laimėčiau. Už tai iš manęs gausite žinutę. Ar galite parašyti man kodą, kurį gausite. Jei laimėsiu, galėsime pasidalinti laimėjimu.“ Policija perspėja, kad tokias žinutes reikia ignoruoti – neatskleisti elektroninės bankininkystės, taip pat ir savo tapatybės duomenų.
  • SUKČIAI II. Spalio 12 d. į Klaipėdos apskrities VPK Skuodo rajono policijos komisariatą kreipėsi moteris, kuri nurodė, kad spalio 6 d. pagal skelbimą internete ketino įsigyti medžio briketų ir į pardavėju prisistačiusio asmens nurodytą sąskaitą pervedė 370 eurų. Tačiau prekės negavo, pinigai nebuvo grąžinti. Pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo.
  • GAISRAS. Spalio 14 d. 17.08 val. Bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, kad Šatėse degė individualus gyvenamasis namas. Atvykus ugniagesiams, patalpos buvo uždūmintos. Per gaisrą išdegė virtuvės, kambario patalpos, apdegė namų apyvokos daiktai, aprūko visas pirmas aukštas.

Visus straipsnius skaitykite laikraštyje.