2023 m. balandžio 21 d. skaitykite

  • Prisiekė naujoji Taryba ir meras
    • Balandžio 18 d. įvyko Skuodo rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame prisiekė išrinktieji Tarybos nariai bei meras Stasys Gutautas, taip pat patvirtintos vicemerės – Audronė Pitrėnienė ir Inga Jablonskė. Posėdyje dalyvavo Vyriausybės atstovė Tauragės bei Klaipėdos apskrityse Daiva Kerekeš. Rūta RONKAUSKIENĖ
  • Žemės ūkio naudmenų deklaravimas valstybinėje žemėje
    • Balandžio 17 d. prasidėjo žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas, kuris tęsis iki birželio 20 d. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Vyks civilinės saugos pratybos
    • Balandžio 17 d. įvykusiame Skuodo rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nuotoliniame posėdyje apžvelgta, kaip įstaigos pasiruošusios reaguoti į ekstremalias situacijas. R. R.
  • Pieno gamintojai jau gali teikti paraiškas valstybės paramai gauti
    • 8 mln. eurų siekiančią nacionalinę paramą galės gauti 9 iš 10 šalies pieno gamintojų. Skuodo rajone reikalavimus paramai gauti atitinka 380 pieno gamintojų, o tai yra 88 proc. bendro gamintojų skaičiaus rajone. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija. Užsak. Nr. 042

  • „HELIOS Galerija“ – pajūrio namų sprendimai
    • Lietuvos pajūris kiek kitoks nei visa šalis: čia vyrauja kitos spalvos ir pučia kitokie vėjai. Apie tai, kaip susikurti jaukius namus, paklausėme Klaipėdos „Helios Galerijoje“ įsikūrusių salonų atstovų. Užsak. Nr. 043
  • Profesinės dienos proga – nominacijos
    • Balandžio 14-ąją Skuodo rajono kultūros centre susirinko kultūros darbuotojai. Tądien paminėta Tarptautinė kultūros diena. Nuotaikingą renginį suorganizavo Skuodo rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyrius. Šventėje paskelbtos įvairios nominacijos. Minėtas renginys – dovana visiems kultūros darbuotojams. Rūta RONKAUSKIENĖ
  • Galimybė moksleiviams iš arčiau pažinti mūsų šalies sostinę
    • Visus šiuos metus 700-ąjį gimtadienį švenčianti šalies sostinė stebins ne tik renginių ar parodų gausa, bet ir įvairiomis edukacijomis bei ekskursijomis. Startuojantis projektas „Vilnius tavo kuprinėje“ šiemet Lietuvos moksleivius kviečia praplėsti akiratį – iš arčiau susipažinti su gimtadienį švenčiančios sostinės istorija, dabartimi ir ateities perspektyvomis. Susitikime su miestu jaunieji jo svečiai patirs ne tik begalę atradimų, bet ir mokysis dirbti komandoje. “Mūsų žodžio” inf.
  • Nacionalinę savaitę – apie krizines situacijas
    • Balandžio 23–29 d. šalyje vyks 23-ioji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios tema šiemet – „Kartu įveikiant krizes“. Skuodo rajono savivaldybės Romualdo Granausko viešojoje bibliotekoje ir jos filialuose vyks ne vienas šiai savaitei skirtas renginys. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Puikūs laimėjimai
    • Balandžio 15 d. Jonavos sporto arenoje įvyko tarptautinis dziudo turnyras, kuriame dalyvavo sportininkai iš Lenkijos, Sakartvelo, Izraelio, Anglijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Lietuvos. Tarp 900 sportininkų buvo ir Skuodo rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centro atstovai (treneris Robertas Mažrimas). R. R.
  • Seniau žmonės sakydavo… Parinko V. M.
  • Kad nekamuotų alergija
    • Pavasarį mus gali dažniau užklupti peršalimo ligos. Nors gali būti, kad tai – sezoninė alergija. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė sako, jog niekas nėra apsaugotas – sezoninė alergija gali atsirasti bet kokiame amžiuje. Tad, jeigu pavasarį pajutote peršalimo simptomus, įsitikinkite, ar tai nėra sezoninė alergija. Parengė R. R.
  • JURGINĖS. Balandžio 23 d. 14 val. Mosėdyje, akmenų muziejaus įkūrėjo Vaclovo Into sodyboje, vyks „Jurginių šventė“. Dalyvaus: Skuodo rajono kultūros centro Mosėdžio skyriaus folkloro ansamblis, moterų liaudiškų šokių grupė „Lelija“, Lenkimų skyriaus kaimo kapela „Armonikieriai“, Lietuvos vaikų ir moksleivių konkurso „Tramtatulis“ dalyviai Paulina Griciutė bei Valdas Pervovas. Bus pagerbti Jurgiai, Jurgos ir Jurgitos. Renginio organizatorius – Skuodo rajono kultūros centro Mosėdžio skyrius.
  • KONCERTAS. Balandžio 26 d. 16 val. Skuodo muziejaus menėje vyks koncertas „Dovana Skuodui–770“ – „Akvilės rožinis koncertas“. Koncertuos atlikėjai: Akvilė Ališauskaitė (vokalas, mokytoja Sonata Kudžmienė), Lukas Ališauskas (vokalas), Judita Ūksaitė (fortepijonas), Aistė Bružaitė (kanklės), Egidijus Ališauskas (birbynė). Maloniai kviečiama atvykti.
  • DIREKTORĖ. Balandžio 19 d. Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas pradėjo eiti Levutė Staniuvienė.
  • PAPILDOMOS LĖŠOS. Įvertinusi iš savivaldybių gautą informaciją apie socialinių pašalpų ir būsto išlaidų kompensacijų skyrimą bei lėšų poreikį, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija savivaldybėms piniginei socialinei paramai nepasiturintiems gyventojams užtikrinti papildomai skyrė 30,8 mln. eurų. Išaugus energijos išteklių kainoms ir įsigaliojus įstatymo pakeitimams, suteikiantiems teisę platesniam žmonių ratui gauti būsto šildymo išlaidų kompensacijas, nuo praėjusių metų pradžios gavėjų skaičius per mėnesį padidėjo daugiau kaip 2,5 karto, o išlaidos šiai paramai – 3,4.
  • KONSULTACIJOS. Siekdama kuo geriau atliepti žmonių su negalia poreikius, Teisingumo ministerija inicijuoja viešųjų konsultacijų ciklą. Balandžio, gegužės mėnesiais numatomos apskrito stalo diskusijos, kuriose bus ieškoma atsakymų, kokios teisinės priemonės būtų veiksmingiausios, užtikrinant asmenims, turintiems psichikos ar elgesio sutrikimų, visapusį ir lygiateisį naudojimąsi visomis žmogaus teisėmis bei pagrindinėmis laisvėmis.
  • DĖKINGI. Praėjusį antradienį apie pusšimtis įvairaus amžiaus skuodiškių ir rajono gyventojų turėjo puikią pažintinę kelionę į Kauną. Kartu su gidais apsilankyta kadagių slėnyje, susipažinta su Pažaislio vienuolynu. Vėliau apžiūrėta Kristaus Prisikėlimo bažnyčia, papietauta „Bernelių užeigoje“ bei pavaikščiota po senamiestį. Už sklandžią kelionę ekskursantai dėkingi ekipažui iš Klaipėdos, o už jos suorganizavimą, lydėjimą bei visokeriopą rūpestį – Skuodo bendruomeninių šeimos namų darbuotojai Irenai Zavalienei.
  • LIETUVOJE SAUGU GYVENTI?.. Kaip rodo reprezentatyvi gyventojų apklausa, kurią VRM ir Policijos departamento iniciatyva atliko „Spinter tyrimai“, pernai, lyginant su užpernai, 7 proc. sumažėjo galvojančių, kad Lietuva yra saugi šalis gyventi. 2022-aisiais manančių, jog Lietuvoje saugu, buvo 69 proc., o 2021-aisiais – 76. Beveik 9 iš 10 gyventojų (87 proc.) jaučiasi saugūs gyvenamojoje vietoje – tai geriausias rezultatas nuo 2005 m., kai tokios apklausos pradėtos rengti. 75 proc. mano, kad rizika tapti nusikaltimo auka maža; 79 proc. galvoja, jog kriminogeninė situacija šalyje gera. 50–75 metų žmonės, lyginant su kitų amžiaus grupių, jaučiasi mažiau saugūs. Jie prasčiau vertina kriminogeninę situaciją ir riziką tapti nusikaltimo auka. Mažiau saugūs jaučiasi gaunantys mažiausias pajamas ir gyvenantys kaimo vietovėse.
    Atliekant tyrimą, apklausti 15–75 metų 3 027 respondentai. Tyrimo paklaida – apie 1,8 proc.
  • TINKLINIS. Balandžio 22 d. 10 val. Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijos sporto salėje vyks moterų tinklinio turnyras, skirtas Skuodo 770-mečiui paminėti. Komandoje – 10 dalyvių. Kviečiamos dalyvauti Skuodo, Plungės, Tauragės, Kretingos rajonų moterų tinklinio komandos. Varžybas organizuoja Skuodo rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centras. Tel.: (8 440) 52 799, 8 610 42 84, 8 687 36 685.
  • KREPŠINIO PIRMENYBĖS. Norinčios jose dalyvauti komandos iki balandžio 26-osios turi užsiregistruoti Skuodo rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centre tel. 8 687 36 685 arba el. paštu . Pirmenybėse gali dalyvauti tik miesto ir rajono vyrų krepšinio komandos – žaidėjų iš kitur negali būti. Varžybos vyks balandžio–gegužės mėnesiais pagal patvirtintą tvarkaraštį.
  • NEBLAIVUS. Balandžio 14 d. apie 8.15 val. Prialgavos k. automobilio „VW Passat“ vairuotojui nustatytas 1,85 promilės neblaivumas. Jam įteiktas šaukimas atvykti į apklausą policijoje.

Visus straipsnius skaitykite laikraštyje.