2023 m. vasario 28 d. skaitykite

  • Rajono verslininkų asociacija tęsia darbą
    • Skuodo rajono verslininkų asociacijos pradžia – 2015-ieji metai, kai UAB „Kuršasta“ vadovui Stanislovui Martinkui, pakviestam tapti analogiškos Mažeikių rajono nevyriausybinės organizacijos nariu, atėjo išganinga mintis, jog tokios struktūros įkūrimas būtų pravartesnis savame krašte. Padedant VšĮ Skuodo informacijos centro direktorei Gražinitei Jokšienei, tada tokia verslininkus vienijanti organizacija ir buvo įkurta. Vasario 23-iąją Skuodo rajono savivaldybės posėdžių salėje įvyko šios organizacijos ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas – išrinktas naujas pirmininkas ir nauja taryba. Laima Sendrauskienė
  • Tik nuo Jūsų priklauso, ar 2023 m. kovo 5 diena Skuodo rajonui bus kitokia nei visada… Edita Jautakienė. Politinė reklama; užsak. Nr. 017
  • Biblioteka kurs žemaičių leidinių fondą
    • Vasario 23 d. įvyko Skuodo rajono savivaldybės tarybos posėdis, kurio darbe dalyvavo 18 Tarybos narių. Jame svarstyti 28 sprendimo projektai.
      Iš darbotvarkės išbrauktas rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių objektų finansavimo prioritetinės eilės klausimas, mat įvairių kilo seniūnijų seniūnams. Kad sprendimo nereikėtų tikslinti, nutarta jį atidėti ir svarstyti kitame Tarybos posėdyje. Rūta Ronkauskienė

  • Nes aš buvau išalkęs, ir jūs mane pavalgydinote… Rimantė Agintaitė, Skuodo Martyno Liuterio bažnyčios asociacijos „Gailestingasis samarietis“ narė. Politinė reklama; užsak. Nr. 018
  • Politinė reklama. Užsak. Nr. 019
  • Ir mažiems, ir dideliems
    • Skuodo rajono savivaldybės Romualdo Granausko viešoji biblioteka kviečia į naujojo pastato atidarymui skirtus renginius, kurių labai gausu. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Konkursas moksleiviams apie saugų elgesį eisme
    • Akcinė bendrovė Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) kartu su partneriais – Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos kelių policijos tarnyba – šalies moksleivius kviečia registruotis į konkursą „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“. Jo tikslas – edukuoti mokinius, kaip elgtis dalyvaujant eisme, kad kelionės būtų saugios, pagilinti teorines žinias ir jas taikyti praktikoje. Konkursas kasmet suburia daugiau nei 50 tūkst. įvairių amžiaus grupių moksleivių iš visos Lietuvos. „Mūsų žodžio“ inf.
  • Kultūros namų uždangą praskleidus
    • Nuo 1972-ųjų iki 1989-ųjų metų Skuodo rajono kultūros namuose pradėjo dirbti jauni specialistai, kurie įnešė naujų vėjų. Atsirado naujų kolektyvų, kuriuose dainavo, vaidino skuodiškiai. Nemažai renginių, švenčių buvo skiriama ir tuometei ideologijai. Vėliau papūtė politiniai permainų vėjai. Rūta Ronkauskienė
  • Teniso sporto progresas Skuode
    • Skuodo teniso bendruomenė pastaraisiais metais ženkliai padidėjo. Vasarą pastebėta, kad užsiimančių bei besidominčių šia sporto šaka yra net daugiau nei krepšininkų. Teniso sporto klubo inf.
  • Politinė reklama. Užsak. Nr. 020
  • Per akciją pamaitinti paukšteliai
    • Skuodo vaikų lopšelyje-darželyje įvyko netradicinė akcija „Baltasis badas paukšteliams“. Visą savaitę vaikučiai į savo grupes nešė maisto paukšteliams ir gamino „skanukus“. Silvija Lazdauskienė, Skuodo vaikų lopšelio-darželio vyr. auklėtoja
  • SU PAVASARIU! Rytoj jau kovo 1-oji – kalendorinis pavasaris. Pirmasis jo mėnuo primena, kad per šį laiką svarbu užsiprenumeruoti arba pratęsti „Mūsų žodžio“ prenumeratą kitam ketvirčiui, šešiems mėnesiams ar iki metų pabaigos. Kadangi kovas – paskutinis pirmojo ketvirčio mėnuo, norint sužinoti visas rajono naujienas, reikia nepraleisti šio termino ir suskubti užsisakyti spaudą į namus.
  • SUSITIKIMAS. Kovo 1-oji – Tarptautinė civilinės saugos diena, tad kovo 1 d. 10 val. visi kviečiami į susitikimą. Jame bus kalbama apie ekstremalių situacijų valdymą, padarinių šalinimą, dūmų detektoriaus svarbą bei kitais aktualiais klausimais. Susitikimas vyks Skuodo rajono savivaldybės R. Granausko viešojoje bibliotekoje (Dariaus ir Girėno g. 25B, Skuodas). (Savivaldybės inf.)
  • TRAMTATULIS. Tai X Lietuvos vaikų ir moksleivių – lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų – konkurso mūsų rajono turas, kuris kovo 2 d. 14 val. vyks Skuodo rajono kultūros centre. Kviečiami dalyvauti jaunieji dainų, sakytinės kūrybos bei instrumentinės muzikos atlikėjai. Daugiau informacijos tel. (8 440) 51 581.
  • PRENUMERATORIAMS. Jeigu esate nepatenkinti AB Lietuvos pašto paslaugomis, netylėkite – apie tai rašykite elektroniniu paštu ">. Šiuo adresu galima siųsti skundus ne tik dėl vėluojančio spaudos pristatymo – paslaugos, už kurią avansu sumokėta, prenumeruojant leidinius, bet ir dėl vėliau nei įprasta pristatomos pensijos. Jeigu elektroniniu paštu nesinaudojate, apie nekokybiškas pašto paslaugas tel. 8 699 21 525 galite pranešti „Mūsų žodžio“ redakcijai – AB Lietuvos paštui Jūsų nusiskundimus išsiųs ji. Tik viena derėtų įsiminti: norint, kad paslaugų teikimas pagerėtų, kiekvieną situaciją reikės detaliai išsiaiškinti, tad, rašant paštui ar skambinant į „Mūsų žodžio“ redakciją, būtina nurodyti savo adresą.
  • LANKĖSI SEIMO NARYS.  Vasario 24-ąją „Mūsų žodžio“ redakcijoje lankėsi LR Seimo narys A. Vinkus, kuris informavo, kaip sprendžiamas Šauklių tundros pažintinio tako finansavimas, susirašinėjant su Aplinkos ministerija („M. ž.“ Nr. 12 „Į bendruomenės prašymą įsiklausyta“).
  • SKIRTUMAS. Žemaičių partija neturi nieko bendro su Skuodo žemaičių draugija. Pastaroji – ne politinė, o visuomeninė organizacija.
  • SKRYNIŲ TURTAI. Skuodo muziejuje veikusios parodos „Žemaičių skrynias atvėrus“, kurią praturtino Klauseikių kaimo audėjų Stefanijos ir Aleksandros Kvederaičių-Gailienių paroda, muziejaus archeologė Medeina Gailiūtė-Kluodė yra audėjos Aleksandros anūkė, Danutės Gailiutės dukra. Autorė atsiprašo skaitytojų ir kūrėjas pažinojusių.
  • PATIKSLINIMAS. Praėjusiame „M. ž.“ rašėme, kad vasario 16 d. Mažeikiuose įvyko renginys „Bėgame už laisvę“. Skuodiškis Albertas Zubė 60 metų ir vyresnių grupėje užėmė trečią vietą.
  • BALSAVIMAS. Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių negalės atvykti balsuoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose kovo 5 d., kviečiami pasinaudoti galimybe tai padaryti iki rinkimų dienos. Balsavimas bus organizuojamas vasario 28, kovo 1 ir 2 dienomis nuo 7.00  iki 20.00 val. Visas balsavimo iš anksto vietų sąrašas skelbiamas VRK svetainėje. Kovo 1–3 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Kovo 3–4 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali neįgalieji, juos slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės bei sulaukę 70 ir daugiau metų.
  • TIK BIUDŽETININKAMS. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad nuo šių metų pradžios šeimos turi daugiau galimybių derinti darbą ir vaikų auginimą, nes tėvams, auginantiems vaikus iki 3-ejų metų, suteikta teisė į sutrumpintą 32-jų valandų per savaitę darbo laiko normą. Tai aktualu biudžetinių įstaigų darbuotojams, t. y. valstybės ir savivaldybių įstaigų, išlaikomų iš jų biudžeto, „Sodros“ ar kitų valstybės įsteigtų fondų lėšų, valstybės bei savivaldybės įmonių, viešųjų įstaigų, kurių savininkė yra valstybė ar savivaldybė, ir Lietuvos banko darbuotojams. Už nedirbtą darbo laiko normos dalį paliekamas nustatytas darbo užmokestis.

Visus straipsnius skaitykite laikraštyje.